"Τρώω λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζομαι και δεν χάνω βάρος."

Η εξήγηση : Το σώμα είναι μια πολύ έξυπνη μηχανή με την έννοια ότι ξέρει πώς να ρυθμίζει αποτελεσματικά τις πολυάριθμες διαδικασίες της για να υποστηρίξει την ομοιόσταση.
Στο πλαίσιο της δίαιτας και της απώλειας βάρους, αυτό σημαίνει ότι εάν περιορίσετε την πρόσληψη τροφής σας υπερβολικά δραστικά, το σώμα σας θα μειώσει απλά το μεταβολικό ρυθμό του, έτσι ώστε να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες.

Φυσικά, αν το σώμα σας αρχίσει να καίει λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα, τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο για σας να χάσετε βάρος, αλλά το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό.
Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κερδίζουν βάρος είναι απλά όταν ΔΕΝ τρώνε αρκετό φαγητό!
Εάν παρέχετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, τότε θα πρέπει να αρχίσει να την προμηθεύει από κάπου αλλού. Μπορεί να σκέφτεστε ότι η πρώτη επιλογή θα είναι το αποθηκευμένο λίπος του σώματος σας, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο για το σώμα σας να αρχίσει να “τρώει” τη μυϊκή μάζα σας έτσι ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε γλυκόζη και να καεί για ενέργεια.
Αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας, όπου κρατάτε λιγότερους μυς, που σημαίνει ότι ο μεταβολισμός σας αρχίζει να μειώνεται ακόμα περισσότερο.
Πριν το ξέρετε, θα έχετε ουσιαστικά καταρρεύσει το μεταβολισμό σας. Επομένως, είναι μύθος πως όταν τρώτε λίγοτερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται πραγματικά ο οργανισμός θα χάσετε περισσότερο βάρος
Category
Αδυνάτισμα - Υγιές βάρος, Άρθρα
Tags
Αδυνάτισμα, Απώλεια βάρους, Απώλεια λίπους, Δίαιτα, Θερμίδες, Ισορροπημένη δίαιτα, Μεταβολισμός, Μύες, Σωστή δίαιτα