Το αβοκάντο είναι παχυντικό;

Όχι βέβαια!!1/5 ενός μέτριου αβοκάντο αποδίδει 50 θερμίδες από τις οποίες οι 35 προέρχονται από το λίπος. Όμως, δεν παίζει τόσο ρόλο η ποσότητα του λίπους που θα φάτε αλλά το είδος. Ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής συστήνεται να αντικαταστήσουμε το κορεσμένο λίπος με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Είναι το μοναδικό φρούτο που περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν τη κακή χοληστερόλη-τη χοληστερόλη που συσσωρεύεται στις αρτηρίες. Η θρεπτικότητα του ενισχύεται επίσης από την περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε, η οποία δρα ως φυσικό αντιοξειδωτικό και προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο καθώς και σε κάλιο, το οποίο ρυθμίζει τη πίεση. Να θυμάστε «παν μέτρον άριστον» γι αυτό οτιδήποτε φάτε σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να σας οδηγήσει σε αύξηση βάρους!
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το dressing της σαλάτας σας με αβοκάντο ή να προσθέστε 2-3 φέτες αβοκάντο στο σάντουιτς σας παρά μαγιονέζα.

Category
Αδυνάτισμα - Υγιές βάρος
Tags
'Ασκηση, Αβοκάντο, Αδυνάτισμα, Δίαιτα, Διατροφή, Διατροφή και υγεία, Διατροφικές συμβουλές, Διατροφικές συνήθειες, Υγεία