Βιογραφία

Δρ ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος. Εγγεγραμένος μέλος του UK Health & Cares Professions Council (UK-HCPC)

και του Σύνδεσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων (CyDA)


Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Νατάσα Παπαηρακλέους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε το 2006 από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου Αθηνών αφού ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση σε δημόσια νοσοκομεία και την πτυχιακή της εργασία. Η πρακτική άσκηση έγινε στα ακόλουθα νοσοκομεία : «Ερυθρός Σταυρός» (Καρδιολογικά, Νεφρολογικά & Νευρολογικά Περιστατικά), «Τζάνειο» (Περιστατικά Σακχαρώδη διαβήτη & Παχυσαρκίας), «Σισμανόγλειο» (Πνευμονολογικά Περιστατικά, Κυστική Ίνωση & ΜΕΘ), «Γενικό Κρατικό Γεννηματάς» (Γαστρεντορολογικά Περιστατικά, Εγκαύματα, Εντερική & Παρεντερική Διατροφή). Το θέμα της πτυχιακής της εργασίας ήταν «Διαιτητικές συνήθειες των ηλικιωμένων στην Κύπρο» και την εκπόνησε με άριστα.

 

Έπειτα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης παρακολουθώντας το πρόγραμμα “Διατροφή του Ανθρώπου” με ειδίκευση στη Κλινική διατροφή. Το θέμα της μεταπτυχιακής της διατριβής ήταν «Εγκυρότητα της διπλής απορρόφησης ενέργειας με Xray για την εκτίμηση της πάχυνσης σε παιδιά ηλικίας 11 χρόνων».

 

Από το 2007 ασκεί το επάγγελμα της κλινικής διαιτολόγου και διαροφολόγου ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό διαιτολογικό της γραφείο και από το 2015 αποτελεί μέλος της ιατρικής ομάδας του Ιατρικού Κέντρου Δικταίον στη Λευκωσία.

 

Από το 2008 μέχρι το 2010 δίδαξε στο τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφής του Limassol College. Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και διδάσκει τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

 

Το 2017 της απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα : «Διατροφή και αυτοδιαχείριση του διαβήτη τύπου 2».

 

Συνεργάζεται με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων για την εκπαίδευση των γονέων για την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.  Παράλληλα, είναι συνεργάτης στην ψυχαγωγική εκπομπή (Χρυσές συνταγές, ΡΙΚ1) όπου δίδει διατροφικές συμβουλές. Επίσης, είναι συνεργάτης με τη ραδιοφωνική εκπομπή του Logos FM στην εκπομπή «Ομορφιά και Υγεία».

 

Επιπρόσθετα, συνεργάζεται με την Lidl Food Academy στο πρόγραμμα Μαγειρική για παιδιά το οποίο προσφέρει μαγειρικές και διατροφικές γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες και παράλληλα διαπαιδαγωγεί τα παιδιά να εκτιμούν και να αναζητούν το σπιτικό φαγητό.

 

Αρθρογραφεί σε περιοδικά ποικίλης ύλης (περιοδικό Χρυσές συνταγές, Healthy LIFE του Φιλελεύθερου, περιοδικό «Αριστοτέλης») και στο διαδίκτυο (Like.com.cy). Δίνει ομιλίες σε σχολεία για τη σημασία της Μεσογειακής  διατροφής και του προγεύματος καθώς και στο κοινό για τη σημασία της υγιεινής διατροφής για την πρόληψη διαβήτη και καρκίνου.

 

Είναι μια από τις συγγραφείς του βιβλίου «Παιχνογνώση διατροφής» και η συγγραφέας του βιβλίου «Παιδική παχυσαρκία- ‘Ένας πρακτικός και συμβουλευτικός οδηγός για τους γονείς».

 

Παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις της διαιτολογίας μέσω της συμμετοχής της σε συνέδρια τόσο στη Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

 

Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου και του UK Health & Care Professions Council (UK-HCPC).

Επίλεξε την υπηρεσία που σου ταιριάζει και κλείσε άμεσα ραντεβού στο γραφείο μου ή ψηφιακά από το σπίτι σου!